top of page
EpiloogZelfp2
EpiloogZelfp2

press to zoom
grafik2
grafik2

press to zoom
EpiloogZelfp2
EpiloogZelfp2

press to zoom
1/2

Miel Vandepitte (°1998) woont in Gent en studeerde in 2020 af aan LUCA School of Arts te Brussel, met een grote onderscheiding in Graphic Storytelling (beeldverhaal). Als deel van de opleiding studeerde hij een semester door aan het Pacific North-West College Of Arts in Portland, Oregon. Daar had hij les van onder andere Robert Alexander en Jonathan Hill, voor wiens short-comics anthology "Postscript" hij in 2019 een kortverhaal tekende.

Sinds juni 2021 kan je Miel tegenkomen in de Knalgele Kubus, waar hij en andere striptekenaars aan hun opkomende albums werken.

Miel houdt er van vreemde wezens, indrukwekkende gebouwen, en zo weinig mogelijk normale mensen te tekenen. Desondanks heeft hij altijd een schetsboekje bij de hand om snelle waarnemingstekeningen te maken, en om te doen alsof hij sociaal is zonder te moeten praten en zich af te vragen wat hij met zijn handen moet doen. Zijn grootste inspiraties om zelf te beginnen tekenen waren Amerikaanse comics zoals die van Geof Darrow en Brian Vaughn. Verder is hij tot op heden een grote fan van professional wrestling.

Foto door Leticia Sere

bottom of page